Citronové rýžové nudle

72
- reklama -

Suroviny
2 porce

200 g tenkých rýžových nudlí (Vermicelli)
2 lžíce oleje
1 lžička římského kmínu
1 lžička černého hořčičného semínka
1-2 lžičky nastrouhaného zázvoru
chilli koření podle chuti
1/2 lžičky kurkumy
sůl
3 lžíce citronové šťávy
čerstvý koriandr

Postup přípravy receptu

  1. Rýžové nudle připravíme podle návodu na obalu. Já je obvykle zaliji vroucí vodou a nechám pod pokličkou, dokud nezměknou (podle typu nudlí 3-7 minut).

  2. V hluboké pánvi nebo woku rozehřejeme olej, poté stáhneme na střední stupeň a minutu na něm opékáme římský kmín a hořčičné semínko.

  3. Následně přidáme nastrouhaný zázvor a opékáme další minutu. Dále přidáme chilli koření a kurkumu, promícháme a stáhneme z plotýnky.

  4. Opatrně vmícháme scezené nudle, sůl, citronovou šťávu a nasekaný koriandr a ihned podáváme.

Poznámka od kuchařky

Nudle nevařím úplně doměkka, nechávám je tužší, protože při dalším zpracování ještě trochu změknou. Na promíchání používám dvě velké plastové vidličky a míchám jen velmi opatrně, aby se nudle nerozlámaly.

Citronovou šťávu přidáváme podle chuti. Když jsem ochutnala originál připravený od kolegů z Indie, nejdřív mě překvapila výrazně kyselejší chuť, ale celkově to s jídlem ladilo, tak jsem začala i své výtvory okyselovat více.

Inspirovala jsem se zde: http://www.veggiebelly.com/2014/04/10-minute-lemon….

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.