Citronové řezy s tymiánem

36
- reklama -

Suroviny

250 g hladké mouky
1 rovná lžička soli
60 g cukru moučka
160 g másla
1 lžička sušeného tymiánu¨
Citronový krém:
6 vajec
170 g cukru krupice
3 citrony
40 g kukuřičného škrobu
1 špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Ze surovin na těsto vypracujte drobenku, podle potřeby přidejte 2 až 3 lžíce vody a zpracujte do hladké koule. Těsto natlačte do formy velké asi 20×30 cm, vyložené pečicím papírem nebo do kulaté koláčové formy cca 30 v průměru. Plech s těstem dejte do mrazáku, než připravíte náplň.


    Zobrazit celý recept

  2. Troubu zapněte na 170 st.C. Z důkladně odrhnutých citronů (nebo bio) ostrouhejte žlutou část kůry a vymačkejte šťávu. Suroviny na náplň pak pouze prošlehejte, nalijte na vychlazené těsto a pečte v předehřáté troubě asi 20 – 30 minut dozlatova.

  3. Hotové řezy nechte vychladnout, případně ještě posypte moučkovým cukrem.

Poznámka od kuchařky

Podle Kateřiny Bičíkové, www.prozeny.cz. Autorka píše, že „..sladké i slané zároveň, kyselé i jemně kořeněné, takové jsou citronové řezy ovoněné tymiánem – vydrží dlouho vláčné….“. Má pravdu, jen s tou výdrží si nejsem jistá 😀