
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 300 g Penne
- 3 citrony
- 150 g Parmazánu
- 2 lžíce zakysané smetany (tučnější)
- 2 lžíce másla
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny uvaříme v silně osolené vodě.
-
Mezitím, co se nám těstoviny vaří, si nastrouháme kůru z citronů.
-
Uvařené těstoviny scedíme a přendáme do kastrolu.
-
K těstovinám přidáme máslo, zakysanou smetanu, mletý černý pepř a jemně promícháme.
-
Ochutnáme a podle potřeby ještě trochu dosolíme.
-
Těsně před podáváním vmícháme citronovou kůru a ihned servírujeme.
Poznámka od kuchařky
K citronům můžeme přidat i kůru pomeranče nebo limetky.
Kuchařka: amarcha









