
- reklama -
Suroviny
50 ks
- 250 g hladké mouky
- 350 g cukru krystal
- kůra z jednoho citronu + šťáva z 1/2 citronu
- 115 g másla – povolené
- 4 vejce
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 0,5 lžičky soli
- cukr moučka na obalení
Postup přípravy receptu
-
Máslo spolu s cukrem utřeme do pěny, přidáme vejce a citronovou kůru se šťávou, šleháme.
-
Postupně do tekuté směsi přidáme mouku, kypřící prášek a sůl. Těsto necháme nejlépe do druhého dne v lednici zabalené ve fólii. Druhý den děláme kuličky, které obalíme v cukru moučka.
-
Kuličky dáváme na plech tak, aby byla mezera mezi kuličkami, protože se lehce roztečou a popraskají. Pečeme na 175 stupňů cca 10 minut. Sušenky budou popraskané a když je budeme vyndávat měly by být měkčí.
Kuchařka: Michaela.Koc