
Suroviny
- Podle počtu strávníků:
- brambory
- citrón
- čerstvý rozmarýn
- neloupaný česnek
- sůl
- pepř
- olej
Postup přípravy receptu
-
Pěkné, zdravé brambory dobře omyjeme a nakrájíme na měsíčky.
-
Česnek rozdělíme na stroužky, opláchneme a lehce mu narušíme slupku. Citrón dobře omyjeme a kousek ho nakrájíme na půlkolečka.
-
Smícháme vše rovnou v remosce – brambory, česnek, citrón, rozmarýn, sůl a pepř, zakápneme olejem a ještě promíchneme.
-
Upečeme (během pečení 2x opatrně promíchneme) a můžeme podávat jak samotné, tak jako přílohu k rybám – u nás byl holandský pstruh (stříbrnice), jen osolený, okmínovaný, zaprášený hladkou moukou a usmažený.
Poznámka od kuchařky
Recept mi poradila kamarádka a protože jsou suroviny bez udání gramáže, dodám – citrón brambory nejen ovoní, ale i lehce okyselí, tak s tím počítejte.
Na 8 bramborů jsem dala 3 stroužky česneku, 6 cm rozmarýnu, 4 tenká půlkolečka citrónu – ale každý si může vyladit podle své chuti.
Náramně to voní, ale to asi ani nemusím dodávat 😉









