![Citronové brambory Hasselback_5ff739d8555e6.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/citronove-brambory-hasselback_5ff739d846df2.jpeg)
- reklama -
Suroviny
- 8-10 brambor
- citron
- 8 stroužků česneku
- olivový olej
- čerstvý tymián
- sůl
- mletý pepř
Postup přípravy receptu
-
Brambory dobře očistíme kartáčkem a všechny nařízneme do 2/3 výšky, zářezy jeden vedle druhého. Všechny brambory rozložíme na plech vedle sebe, řeznou stranou nahoru.
-
Citron oloupeme, rozpůlíme a šťávu vymačkáme – pokapeme s ní brambory. Pak citron pokrájíme na plátky a ty rozložíme mezi brambory.
-
Neloupané stroužky česneku naplocho rozmáčkneme a spolu s lístky tymiánu také uložíme k bramborám. Brambory dobře pokapeme olivovým olejem i do zářezů, osolíme, opepříme a upečeme v rozehřáté troubě (200°C).
(Plátky citronu a stroužky česneku v polovině pečení z plechu vytáhneme a přidáme je pak až k bramborám na talíři.)
Poznámka od kuchařky
Zdroj: Fresh-iprima.cz
Kuchařka: cathleen