Citronové brambory Hasselback

95
- reklama -

Suroviny

8-10 brambor
citron
8 stroužků česneku
olivový olej
čerstvý tymián
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory dobře očistíme kartáčkem a všechny nařízneme do 2/3 výšky, zářezy jeden vedle druhého. Všechny brambory rozložíme na plech vedle sebe, řeznou stranou nahoru.


    Zobrazit celý recept

  2. Citron oloupeme, rozpůlíme a šťávu vymačkáme – pokapeme s ní brambory. Pak citron pokrájíme na plátky a ty rozložíme mezi brambory.

  3. Neloupané stroužky česneku naplocho rozmáčkneme a spolu s lístky tymiánu také uložíme k bramborám. Brambory dobře pokapeme olivovým olejem i do zářezů, osolíme, opepříme a upečeme v rozehřáté troubě (200°C).
    (Plátky citronu a stroužky česneku v polovině pečení z plechu vytáhneme a přidáme je pak až k bramborám na talíři.)

Poznámka od kuchařky

Zdroj: Fresh-iprima.cz