Citronová treska s petrželkou

57
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 filety z čerstvé tresky (cca 1 kg)
1/4 lžičky mletého černého pepře
sůl
1 lžíce sušené cibule
1 stroužek česneku
1 lžíce olivového oleje
1 1/2 lžičky mletého římského kmínu
1/4 hrnku petržele
2 citrony
2 lžíce přepuštěného másla
Alobal

Postup přípravy receptu

  1. Česnek prolisujeme, petrželku nasekáme a citrony nakrájíme na tenká kolečka.


    Zobrazit celý recept

  2. Každý filet položíme na kus alobalu (velký abychom dobře filet zabalili, osolíme a opepříme.

  3. V malém rendlíku osmahneme na olivovém oleji cibulku, česnek a kmín. Jen chvilku – aby se ingredience rozvoněly.

  4. Směs rozdělíme na filety.

  5. Posypeme nasekanou petrželí.

  6. Nakonec poklademe plátky citronu

  7. Pokapeme přepuštěným máslem

  8. Dobře zabalíme do alobalu.

  9. Dáme na plech do trouby vyhřáté na cca 190°C a pečeme cca 30 minut.

  10. Rozbalíme z alobalu a servírujeme.