- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 filety z čerstvé tresky (cca 1 kg)
- 1/4 lžičky mletého černého pepře
- sůl
- 1 lžíce sušené cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 1/2 lžičky mletého římského kmínu
- 1/4 hrnku petržele
- 2 citrony
- 2 lžíce přepuštěného másla
- Alobal
Postup přípravy receptu
-
Česnek prolisujeme, petrželku nasekáme a citrony nakrájíme na tenká kolečka.
-
Každý filet položíme na kus alobalu (velký abychom dobře filet zabalili, osolíme a opepříme.
-
V malém rendlíku osmahneme na olivovém oleji cibulku, česnek a kmín. Jen chvilku – aby se ingredience rozvoněly.
-
Směs rozdělíme na filety.
-
Posypeme nasekanou petrželí.
-
Nakonec poklademe plátky citronu
-
Pokapeme přepuštěným máslem
-
Dobře zabalíme do alobalu.
-
Dáme na plech do trouby vyhřáté na cca 190°C a pečeme cca 30 minut.
-
Rozbalíme z alobalu a servírujeme.
Kuchař: Dooga