
Suroviny
- 200 g mletého masa
- 3 hrsti rýže (zamíchat s masem)
- 1 větší mrkev (nastrouhaná na hrubo)
- 1 menší nakrájená cibule
- malý kus celeru
- 1 menší hrnek ryže
- 1 vejce
- 1 citron
- trochu petrželky
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Dáme vařit asi 3 l vody s mrkvi, celerem a cibulkou. Osolíme a opepříme.
-
Do misky nachystáme mleté maso s 3 hrsti rýže, sůl, pepř a dobře zamícháme. Tvoříme malé kuličky a přidáváme do vařící polévky.
-
Po 10 minutách přidáme malý hrnek ryže. Zamícháme a necháme vařit až rýže změkne. Po změknuti přidáme trochu petrželky a polévku vypneme.
-
Do větší misky , rozšleháme vajíčko a přidáme půlku citronu (šťávu).
-
Dobře zamícháme a do té směsi pomalu naléváme horkou polévku a mícháme, pozor ať se to vajíčko nesrazí.
-
Když ta teplota té směsi bude tepla, tak pomalu ji vlijeme do polévky a rychle mícháme. Podle chuti ještě můžeme přidat citron.
Poznámka od kuchařky
Tuhle polévku moje rodina miluje. Někdy ji dělám i s kuřetem.
Je to řecká polévka. Omlouvám se za špatné psani. Moje čeština ještě není dokonalá.









