
- reklama -
Suroviny
- kuřecí prsa dle počtu strávníků
- hladká mouka
- citronová šťáva
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- olej na potření a na smažení
- Na přeliv:
- 0,5 l silného kuřecího vývaru
- citronová tráva cca 2 x 5cm
- 2 hrsti plocholisté petrželky
- 250 ml smetany na vaření
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- hladká mouka
- máslo
Postup přípravy receptu
-
Prsa omyjeme a rozdělíme na jednotlivé porce. Smícháme si olej s citronovou šťávou v poměru 1:1 a prsa potřeme, necháme odležet.
-
Do vývaru vhodíme citronovou trávu (já ho dělala těsně před přípravou tohoto jídla z 5ti skeletů, nového koření, celého pepře a bobkového listu, takže jsem v něm rovnou trávu vyvařila).
-
Dáme na sporák a zredukujeme na cca 2 dcl, vlijeme smetanu, znovu zredukujeme, vsypeme nasekanou petrželku (kdo chce, může rozmixovat, já nemixovala). Dochutíme solí a pepřem, případně zahustíme.
-
Prsa osolíme, opepříme a obalíme v mouce, přebytečnou oklepeme. Smažíme na pánvi dozlatova. Prsa podáváme přelitá smetanovou směsí. Vhodná příloha je například indiánská rýže.
Kuchařka: Nikina