Citronová buchta

98
- reklama -

Suroviny

3 vejce
180 ml cukru krupice
160 ml oleje
100 ml šlehačky nebo mléka
šťáva z 1,5 citronu
250 ml hladké mouky
250 ml polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1/2 vanilkového cukru
strouhaná citronová kůra
rozinky (mouky a to ostatní smícháme dohromady)

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozšleháme s cukrem, postupně přidáváme olej, šlehačku a citronovou šťávu. Nakonec lehce vmícháme suché přísady. Množství je na plech 30 x 40 cm, výška 3,5-4 mm.

  2. Pečeme v předehřáté troubě 23-25 min na 170°C

Poznámka od kuchařky

Buchta je mnohokrát vyzkoušena, vždy se povede, je krásně voňavá a díky citronu i osvěžující:-) Muže se upéct jako srnčí hřbet a polít čokoládou, nebo jako bábovku.