
- reklama -
Suroviny
- 3 vejce
- 180 ml cukru krupice
- 160 ml oleje
- 100 ml šlehačky nebo mléka
- šťáva z 1,5 citronu
- 250 ml hladké mouky
- 250 ml polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 1/2 vanilkového cukru
- strouhaná citronová kůra
- rozinky (mouky a to ostatní smícháme dohromady)
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozšleháme s cukrem, postupně přidáváme olej, šlehačku a citronovou šťávu. Nakonec lehce vmícháme suché přísady. Množství je na plech 30 x 40 cm, výška 3,5-4 mm.
-
Pečeme v předehřáté troubě 23-25 min na 170°C
Poznámka od kuchařky
Buchta je mnohokrát vyzkoušena, vždy se povede, je krásně voňavá a díky citronu i osvěžující:-) Muže se upéct jako srnčí hřbet a polít čokoládou, nebo jako bábovku.
Kuchařka: Andula