Císařské řízky

60
- reklama -

Suroviny
2 porce

2 plátky uzené krkovice
(popřípadě plece)
2-3 stroužky česneku
sůl
pepř
Na těstíčko:
1 vajíčko
1 lžíce hladké mouky
1 lžička francouzské hořčice
(popřípadě kremžské hořčice)
strouhanka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Plátky uzeného masa potřeme česnekem utřeným se solí a pepřem a necháme zhruba půl hodiny odležet. Pak obalíme ve vajíčku ušlehaném s hořčicí a moukou a ve strouhance.


    Zobrazit celý recept

  2. Smažíme na mírném ohni z obou stran dorůžova. Podáváme s bramborovou kaší, cibulkovými brambory, popřípadě s bramborovým salátem podle vlastního výběru.

Poznámka od kuchařky

Recept jsem našla ve svých oblíbených Lidových receptech a je od pana Vladimíra Chaloupky