- reklama -
Suroviny
- 1 lžička Psyllia (3 g)
- 6 lžic vlažné vody (na namočení Psyllia – 50 ml)
- 4 lžíce hladké čirokové mouky (Adveni Medical) (40 g)
- 2 lžíce mouky ze slunečnicových semínek (Adveni Medical) (15 g)
- 1 lžička cukru
- 11 lžic vody (100 ml)
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
Psyllium namočíme na 10 minut do vlažné vody, aby nabobtnalo. Poté přidáme obě mouky, cukr a špetku xanthanu a postupně přidáváme vodu tak, aby vzniklo hustší lívancové těsto. Těsto by nemělo téct, ale mělo by být snadno roztíratelné lžící.
-
Misku s těstem přikryjeme a necháme hodinu odstát.
-
Poté rozehřejeme pánev s nepřilnavým povrchem, kterou lehce vytřeme olejem a smažíme malé lívanečky. Podáváme např. s čerstvým ovocem nebo s oblíbeným džemem.
Poznámka od kuchařky
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Kuchařka: petram