
Suroviny
2 – 4 porce
- – vepřová krkovice 2 velké plátky
- 30 dkg játra drůbeží(vepřová, já jsem měla krůtí) nakrájet na menší kousky
- 2 velké cibule na proužky
- kousek slaniny
- 10 dkg špeku
- sůl
- pepř
- mletá paprika paprika
- brambory
Postup přípravy receptu
-
Játra orestovat na špeku a části cibule, osolit, opepřit.
-
Plátky krkovice rozklepat mezi foliemi. Osolit, popaprikovat (lze okořenit i jinak-třeba hořčicí), rozdělit játra, spíchnout párátky.
-
Do pekáčku oloupané, pokrájené brambory, zbytek cibule, osolit. Navrch připravené kapsy z masa.
-
Podlít vývarem či vodou, péci poměrně zvolna v troubě (cca 150°). Lze nejprve přikrýt, pak dopéci odkryté, jednou obrátit. Já jsem pekla bez přikrytí a kontrolovala. Pokud si schováváte výpek z vepř. pečeně apod., doporučuji vřele trochu přidat.
Poznámka od kuchařky
Touto dobrotou mě jednou překvapil přítel po příchodu z práce. Prý to kdysi vařili v nějaké hospodě na Jičínsku (proto zřejmě ten název). Podobný recept jsem tu našla až po uvaření a vyfocení, tak mě nekamenujte, malé odlišnosti tu jsou. Jíme s tatarskou omáčkou a salátem.