Suroviny
4 porce
- 1 kg rajčat
- 1 větší rajský protlak
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 ks čínských vaječných nudlí
- 1 l vývaru
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce hladké mouky
- cca lžíce octa
- 2 lžíce cukru
- bobkový list
- nové koření
- celá skořice
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Slupku rajčat nařízneme do kříže, spaříme vařící vodou (pár minut je v ní necháme stát), ponoříme do studené vody a sloupneme slupku.
-
Nakrájíme na malé kousky.
-
Rozehřejeme olej a opečeme na něm jemně nasekanou cibuli dozlatova.
-
Zasypeme moukou, prosmahneme a zalijeme vývarem.
-
Uvedeme k varu, přidáme rajčata, rajský protlak, utřený česnek, cukr, ocet, nové koření (asi 6 kuliček), dva bobkové listy, ruličku celé skořice a pepř.
-
Vaříme na mírné teplotě asi 20-30 minut, až jsou rajčata rozvařená.
-
Poté vyjmeme koření a polévku rozmixujeme dohladka.
-
Znovu ji uvedeme k varu a vložíme do ní čínské nudle.
-
Za občasného promíchání (nudle mají tendenci se přichytávat ke dnu) pomalu vaříme asi 3 minuty, nebo až nudle změknou.
-
Dochutíme pepřem a solí, případně dosladíme nebo zastříkneme octem.
Poznámka od kuchařky
Oblíbená večeře mojí dcery… Často chtěla kupovat instantní „Nudlovou fantazii“ v rajské omáčce, tak jsem ji raději začala vařit podomácku…