Čínské mandlové čtverečky

45
- reklama -

Suroviny

200 g hladké mouky
100 g moučkového cukru
100 g másla
100 g strouhaných neloupaných mandlí
1 vejce
1 lžíce medu
1 lžíce kakaa
po špetce mleté skořice
po špetce mletého hřebíčku

Postup přípravy receptu

  1. Utřeme máslo s cukrem, vejcem, medem a kořením. Vyklopíme do mouky promíchané s kakaem a mandlemi. Vypracujeme těsto, rozválíme a vykrajujeme malé čtverečky. Klademe na vymazaný plech, potřeme rozšlehaným bílkem.


    Zobrazit celý recept

  2. Necháme lehce zaschnout a polovinu čtverečků ozdobíme nudličkami nakrájených oloupaných mandlí. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C.

  3. Upečené čtverečky slepujeme čokoládovým krémem nebo nutelou. Jeden hladký, druhý zdobený mandlemi.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: www.recepty.cz

Pekla jsem před dvěma lety, lepší fotku dodám letos 😉

Jsou to ty v horním patře.