Čínské kuře se zelím

115
- reklama -

Suroviny
4 porce

celé kuře
500 g kysaného zelí
200 g žampionů
sojová omáčka
sůl
drcený kmín
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Kuře mírně osolíme a celé i zevnitř potřeme sojovou omáčkou, necháme 20 minut odležet v chladu.

  2. Žampiony nakrájíme na tenké plátky, osolíme, přidáme kmín a jemně podusíme na pánvi, ke konci dušení přidáme zelí, které jsme zbavili přebytečné vody.

  3. Vše jemně zalijeme sojovou omáčkou.

  4. Tuto směs nacpeme do kuřete jako nádivku.

  5. Dáme péct do trouby na 180 stupňů Celsia, na dobu cca 80 minut, během pečení podle potřeby podléváme.

  6. Při redukční dietě konzumujeme pouze prsa bez kůže.
    Vhodnou přílohou v rámci udržovacího režimu jsou vařené brambory. Pro redukční režim doporučujeme bez přílohy.

Poznámka od kuchařky

Druh: Recept vhodný pro redukci váhy i pro udržovací režim

Hodnoty (pro 1 porci, bez přílohy):

Energetická hodnota: 1390 kJ

Bílkoviny: 31,4 g

Sacharidy: 15 g

Tuky: 15 g

Autorem je brněnský Institut redukce a prevence nadváhy kompliment®(www.komplimentinstitut.cz), který pomáhá snižovat tělesnou hmotnost zejména pomocí úpravy stravování. Tato doporučení pro redukci a udržení váhy vychází ze zásad Světové zdravotnické organizace a z 18letých zkušeností.