
Suroviny
4 porce
- celé kuře
- 500 g kysaného zelí
- 200 g žampionů
- sojová omáčka
- sůl
- drcený kmín
- olivový olej
Postup přípravy receptu
-
Kuře mírně osolíme a celé i zevnitř potřeme sojovou omáčkou, necháme 20 minut odležet v chladu.
-
Žampiony nakrájíme na tenké plátky, osolíme, přidáme kmín a jemně podusíme na pánvi, ke konci dušení přidáme zelí, které jsme zbavili přebytečné vody.
-
Vše jemně zalijeme sojovou omáčkou.
-
Tuto směs nacpeme do kuřete jako nádivku.
-
Dáme péct do trouby na 180 stupňů Celsia, na dobu cca 80 minut, během pečení podle potřeby podléváme.
-
Při redukční dietě konzumujeme pouze prsa bez kůže.
Vhodnou přílohou v rámci udržovacího režimu jsou vařené brambory. Pro redukční režim doporučujeme bez přílohy.
Poznámka od kuchařky
Druh: Recept vhodný pro redukci váhy i pro udržovací režim
Hodnoty (pro 1 porci, bez přílohy):
Energetická hodnota: 1390 kJ
Bílkoviny: 31,4 g
Sacharidy: 15 g
Tuky: 15 g
Autorem je brněnský Institut redukce a prevence nadváhy kompliment®(www.komplimentinstitut.cz), který pomáhá snižovat tělesnou hmotnost zejména pomocí úpravy stravování. Tato doporučení pro redukci a udržení váhy vychází ze zásad Světové zdravotnické organizace a z 18letých zkušeností.