
- reklama -
Suroviny
- 1 celá slepice
- 2-3 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce červeného oleje s feferonkami
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 1 dcl bílého vína
- 1 dcl vývaru
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Slepici uvaříme v osolené vodě tak, až nám maso odpadá od kosti, nejlépe v papiňáku.
-
Necháme ji dostatečně vychladnout, zbavíme kůže a maso natrháme vidličkou po vláknu na tenké proužky.
-
K masu přidáme olej, sójovou omáčku, víno, hořčici a vývar, osolíme a opepříme podle chuti.
-
Připravujeme 1-2 dny před podáváním, pak to má tu správnou chuť.
-
Je to vynikající předkrm nebo salát.
Poznámka od kuchařky
Tuto lahůdku připravovali manželé Vydrovi v tv pořadu a našla jsem ho i v čínské kuchařce.
Kdo nemá červený olej, může nahradit olejem slunečnicovým nebo arašídovým a přidat trochu drceného chilli nebo něčeho ostřejšího.
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Kuchařka: 1974andrea









