Čínská kuchyně: LA´C

59
- reklama -

Suroviny

•400 g vykostěného kuřecího masa
•1 vejce
•1 kávová lžička máčeného škrobu
• sádlo
•1 kapie
•1 velká cibule
•2 polévkové lžíce žlutého vína (Sherry, portské)
•1 kávová lžička sójové omáčky
•1 kávová lžička Wei-su (glutasol)
•špetka soli
•několik kapek červeného oleje
•čínský ocet

Postup přípravy receptu

  1. Rozmícháme vejce se škrobem a smícháme s masem nakrájeným na kostičky.

  2. Nachystáme si NAHRUBO krájenou cibuli a kapii.

  3. V šálku smícháme víno, sójovou omáčku, Wei-su a sůl.

  4. Na pánvi rozpálíme tuk a prudce na něm osmahneme připravené maso a v zápětí přidáme cibuli a kapii, cca 2 minuty zlehka prohazujeme a pak přidáme nachystaný záliv.
    2 minuty podusíme a nakonec zakápneme červeným olejem a čínským octem.

    Okamžitě podáváme.

    Poznámka:
    Stejný postup platí i pro vepřové maso, ale kuřecí je méně náchylné ke ztvrdnutí vlivem delší tepelné úpravy.
    Já rozmíchám práškový škrob přímo ve vejci.
    Maso může být v lednici nachystáno i několik hodin; než se vám uvaří rýže, jídlo bleskově dohotovíte.
    Uvedené časy jsou maximální; zelenina bude „na zub“ a maso bude šťavnaté.
    Mějte na paměti, že toto jídlo nemá mít šťávu.

    Zdroj:
    D. Klíma: Čínská kuchyně (upraveno)

Poznámka od kuchařky

Zde je rcp na ještě jednodušší čínské jídlo:

http://www.toprecepty.cz/recept/40111-cinska-kuchy…

A pokročilejší kuchtíci nechť zkusí třeba http://www.toprecepty.cz/recept/40255-cinska-kuchy…

Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím…

Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…

Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů…

Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…