
Suroviny
- •400 g vykostěného kuřecího masa
- •1 vejce
- •1 kávová lžička máčeného škrobu
- • sádlo
- •1 kapie
- •1 velká cibule
- •2 polévkové lžíce žlutého vína (Sherry, portské)
- •1 kávová lžička sójové omáčky
- •1 kávová lžička Wei-su (glutasol)
- •špetka soli
- •několik kapek červeného oleje
- •čínský ocet
Postup přípravy receptu
-
Rozmícháme vejce se škrobem a smícháme s masem nakrájeným na kostičky.
-
Nachystáme si NAHRUBO krájenou cibuli a kapii.
-
V šálku smícháme víno, sójovou omáčku, Wei-su a sůl.
-
Na pánvi rozpálíme tuk a prudce na něm osmahneme připravené maso a v zápětí přidáme cibuli a kapii, cca 2 minuty zlehka prohazujeme a pak přidáme nachystaný záliv.
2 minuty podusíme a nakonec zakápneme červeným olejem a čínským octem.Okamžitě podáváme.
Poznámka:
Stejný postup platí i pro vepřové maso, ale kuřecí je méně náchylné ke ztvrdnutí vlivem delší tepelné úpravy.
Já rozmíchám práškový škrob přímo ve vejci.
Maso může být v lednici nachystáno i několik hodin; než se vám uvaří rýže, jídlo bleskově dohotovíte.
Uvedené časy jsou maximální; zelenina bude „na zub“ a maso bude šťavnaté.
Mějte na paměti, že toto jídlo nemá mít šťávu.Zdroj:
D. Klíma: Čínská kuchyně (upraveno)
Poznámka od kuchařky
Zde je rcp na ještě jednodušší čínské jídlo:
http://www.toprecepty.cz/recept/40111-cinska-kuchy…
A pokročilejší kuchtíci nechť zkusí třeba http://www.toprecepty.cz/recept/40255-cinska-kuchy…
Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím…
Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…
Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů…
Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…