
Suroviny
cca 3 litry
- 1 kuřecí prso nebo směs na polévku
- 1 cibule
- bobkový list
- nové koření 6 kuliček
- velký protlak
- 2 kostky masového bujónu
- 1 velká mrkev
- kukuřice
- hrášek
- čerstvá paprika
- 2 vejce
- cukr
- ocet
- škrob
- chilli
- sojová omáčka
- olivový olej
Postup přípravy receptu
-
Nejdřív si uvaříme kuřecí směs na polévku, já tentokrát použila kuřecí stehenní řízek.
-
Když je maso pořádně uvařené, nakrájíme ho na malinké kousíčky. Vývar můžem použít rovnou do polévky, ale i přesto do ní budeme přidávat bujón.
-
Na olivovém oleji osmahneme cibulku s bobkovým listem a novým kořením, až je cibule růžová.
-
Zalejme protlakem a vývarem, který jsme si připravili pomocí kostek bujónu a vařící vody ( nebo vývaru z masa).
-
Přidáme mrkev, a vaříme dokuď je mrkev pěkně měkká – čím menší kostky uděláme, tím to bude rychlejší.
-
Poté přidáme kukuřici, hrášek a papriku.
-
Dochutíme sojovou omáčkou, chilli, můžeme použít i tabasco, solí a pepřem.
-
Přidáme cca 3 lžíce cukru, a dvě lžíce octa.
-
Přivedeme k varu a do polévky nalejeme rozkvedlané vejce, které v polévce hned zase rozmícháváme metličkou, aby se vejce nespojily, a byly z nich malinkaté trhance.
-
Přidáme maso nakrájené na malé kousky.
-
Pokud jsme s polévkou chuťově spokojení, vyndáme bobkový list a nové koření. Nakonec zahustíme škrobem…na 3 litry polévky dávám 4 vrchovaté lžičky škrobu rozmíchané v trošce vody.
Poznámka od kuchařky
Polévka je naprosto výborná, a stejná jako udělají větnaci u nás v „pandě“
snad Vám bude také chutnat…