
- reklama -
Suroviny
6 porcí
- 1x Šmakoun
- 1/2 balení sojových kostek
- 1 kuřecí prso
- 1 velká cibule
- 1 větší pórek
- 1 čerstvá paprika
- hrst loupaných mandlí
- 1 lžíce kari
- 2 dcl bílého suchého vína
- 4 lžíce tmavé sojové omáčky
- 1 lžíce solamylu
- 2 lžíce oliv. oleje
- cca 4 dcl vody
Postup přípravy receptu
-
Sojové kostky naložíme do sojové omáčky s 4 dcl vody a necháme přes noc nabobtnat.
-
Pak sojové kostky vyndáme, pokrájíme na menší kousky, pokrájíme i šmakouna a kuř. maso a šup spátky dáme do sojovky ještě chvilku odležet. Pór, papriku a cibuli na větší plátky.
-
V pánvi WOK rozpálíme olivový olej, osmahneme na něm mandle a přidáme scezené maso- nálev nevyléváme, budeme ho potřebovat!
-
Osmahneme maso cca 2 minutky, aby bylo kuřecí hotové, přidáme zeleninu a kari, orestujem jen krátce a podlejeme sojovkou- nálev, do kterého jsme vmíchali solamyl a víno.
-
Krátce promícháme a je hotovo!
Poznámka od kuchařky
Pro ty, co drží dietku, vynecháme hranolky 😀
Kuchařka: k.radulka