
- reklama -
Suroviny
- 1/2 kg bůčku (libovější)
- 1 lžička soli
- 1 lžička oleje
- 1 lžička sójové omáčky
- 1 lžička worcestrové omáčky
- 1 lžička Maggi
- 1 lžička sladké papriky
- 1/2 lžičky pepře
- 2 lžíce Solamylu
- 2 vejce
- 1 velká cibule
Postup přípravy receptu
-
Zálivka – sůl, olej, sójovou omáčku, worcestrovou omáčku, maggi a ostatní koření promícháme se 2 lžícemi solamylu, 2 vajíčky a na kolečka nakrájenou cibulí.
-
To vše nalijeme na nudličky pokrájený bůček.
-
Necháme uležet do druhé dne a pak na oleji či sádle do světle hnědé barvy opečeme. Podáváme s různě upravenými brambory nebo s chlebem.
Poznámka od kuchařky
Jsou tu podobné recepty, ale z bůčku jsem přes vyhledávač tento recept nenašla. Je to poměrně rychlé, dá se různě improvizovat a pro masové typy je to velmi vyhledávaný oběd (tedy alespoň manžel říká, že nejlepší dort je pro něj talíř s masem…).
Kuchařka: Jitka B