Čína z bůčku

227
- reklama -

Suroviny

1/2 kg bůčku (libovější)
1 lžička soli
1 lžička oleje
1 lžička sójové omáčky
1 lžička worcestrové omáčky
1 lžička Maggi
1 lžička sladké papriky
1/2 lžičky pepře
2 lžíce Solamylu
2 vejce
1 velká cibule

Postup přípravy receptu

  1. Zálivka – sůl, olej, sójovou omáčku, worcestrovou omáčku, maggi a ostatní koření promícháme se 2 lžícemi solamylu, 2 vajíčky a na kolečka nakrájenou cibulí.

  2. To vše nalijeme na nudličky pokrájený bůček.

  3. Necháme uležet do druhé dne a pak na oleji či sádle do světle hnědé barvy opečeme. Podáváme s různě upravenými brambory nebo s chlebem.

Poznámka od kuchařky

Jsou tu podobné recepty, ale z bůčku jsem přes vyhledávač tento recept nenašla. Je to poměrně rychlé, dá se různě improvizovat a pro masové typy je to velmi vyhledávaný oběd (tedy alespoň manžel říká, že nejlepší dort je pro něj talíř s masem…).