- reklama -
Suroviny
- 5 kusů kuřecích prsou
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- 1 žlutá paprika
- rajský protlak
- sladká chili omáčka
- kousek pórku
- zelená nať s cibulky
- cherry rajčátka
- bramborový škrob
- trochu teplé vody
- sůl
- pepř
- bonduelle kukuřice a fazole (malá konzerva)
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostičky. Osolíme a opepříme. Dáme ho do rozpálené pánve a restujeme.
-
Mezitím nakrájíme papriky na kostičky, rajčátka na půlky, pórek na kolečka a nať z cibulky.
-
Do masa, které jsme osmažili, přidáme zeleninu a kukuřici s fazolemi. Přidáme trochu vody a necháme podusit, dokud zelenina s masem nezměkne.
-
Když jsou maso a zelenina měkké, přidáme protlak, aby se směs na čínu zabarvila. Můžeme ještě přidat podle potřeby trochu vody. Necháme trochu povařit. Dochutíme sladkou chilli omáčkou, v případě potřeby přidáme pepř. Nakonec přidám bramborový škrob, mícháme aby nam nevznikly hrudky, tím se nám vše zahustí.
Poznámka od kuchařky
Čínu podáváme s jasmínovou rýží.
Přeji dobrou chuť 🙂
Kuchařka: MiskaM