Čína v tortile

96
- reklama -

Suroviny

0,5 kg masa
2 balíčky mražené čínské zeleniny
1 cibule
1-2 PL sojové omáčky
sůl
pepř
olej
1 kostička bujonu
1 balení tortilla
1 tvaroh
1 balíček kuřecí výběrové šunky 100 g
1/2 kapie
2 stroužky česneku
trochu pažitky
3 lžičky bílého jogurtu

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájené na nudličky osolené, opepřené orestujeme na pánvičce na cibulce, při restování přidáme kostičku bujonu /je lepší když ho rozmnělníte/.

  2. Když už je téměř hotové, přidáme rozmraženou čínskou zeleninu a podusíme /dle potřeby můžeme podlít vínem či pivem/. Když už je to hotové, tak to odstavíme.

  3. DIP: Tvaroh, šunka, kapie, česnek, pažitka, sůl, pepř – rozmixujeme a dle hustoty přidáme bílý jogurt /já dala 3 lžičky/ .

  4. Když maso a dip máme hotový, tak vezmeme tortilu, potřeme ji lehce dipem, naklademe maso se zeleninou a zabalíme.

Poznámka od kuchařky

Maso je lepší, když ho přes noc naložíme /cibule, maso, sojová omáčka, sůl, pepř/

Zabalenou tortilu můžeme posypat sýrem a dát na pár minut zapéct do trouby.