Čína, jakou svět neviděl

44
- reklama -

Suroviny
4 porce

400 g kuřecích prsou
450 g zmrazené čínské zeleniny
1 cibule
1/2 větší červené papriky
20 g arašídů
50 g másla
2 žloutky
1 polévková lžíce solamylu
granulovaný česnek
pepř, sůl
kari
mletá paprika
5 polévkových lžic sojové omáčky
1 dl oleje

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve nasypeme do střední mísy solamyl, trochu kari, pepře a granulovaného česneku, pak přidáme 1 pol. lžíci vody (ne víc) a vytvoříme kašičku, do které ještě vmícháme dva žloutky.


    Zobrazit celý recept

  2. Poté nakrájíme kuřecí prsa na velmi tenké nudličky dlouhé asi 4 cm, vložíme do mísy a necháme asi 5 min. uležet.

  3. Mezitím přendáme zmraženou zeleninu do další mísy, posolíme, přidáme máslo, přiklopíme talířem a dáme asi na 10 min. do mikrovlnky.

  4. Rozpálíme co nejvíce všechen olej na wok pánvi, vložíme maso a smažíme asi 8 minut, ale první 3 min. neustále mícháme, aby se maso neslepilo. Poté maso vyndáme do mísy a dáme stranou.

  5. Více než půlku oleje odebereme a na zbytku osmahneme na drobné nudličky nakrájenou cibuli a červenou papriku. Dále přidáme už připravenou zeleninu z mikrovlnky, přidáme trochu kari, mleté papriky, granulovaného česneku, arašídy a přilijeme asi 1 dl vody a pod poklicí dusíme asi 10 min.

  6. Na úplný konec přidáme maso a sojovou omáčku, podle chuti dosolíme. Odstavíme z ohně a servírujeme s vařenou rýží, do které při vaření doporučuji přidat trochu šafránu na vůni.

Poznámka od kuchařky

Jo, a ta úvodní fotka je tak schválně…