Suroviny
4 porce
- 400 g kuřecích prsou
- 450 g zmrazené čínské zeleniny
- 1 cibule
- 1/2 větší červené papriky
- 20 g arašídů
- 50 g másla
- 2 žloutky
- 1 polévková lžíce solamylu
- granulovaný česnek
- pepř, sůl
- kari
- mletá paprika
- 5 polévkových lžic sojové omáčky
- 1 dl oleje
Postup přípravy receptu
-
Nejprve nasypeme do střední mísy solamyl, trochu kari, pepře a granulovaného česneku, pak přidáme 1 pol. lžíci vody (ne víc) a vytvoříme kašičku, do které ještě vmícháme dva žloutky.
-
Poté nakrájíme kuřecí prsa na velmi tenké nudličky dlouhé asi 4 cm, vložíme do mísy a necháme asi 5 min. uležet.
-
Mezitím přendáme zmraženou zeleninu do další mísy, posolíme, přidáme máslo, přiklopíme talířem a dáme asi na 10 min. do mikrovlnky.
-
Rozpálíme co nejvíce všechen olej na wok pánvi, vložíme maso a smažíme asi 8 minut, ale první 3 min. neustále mícháme, aby se maso neslepilo. Poté maso vyndáme do mísy a dáme stranou.
-
Více než půlku oleje odebereme a na zbytku osmahneme na drobné nudličky nakrájenou cibuli a červenou papriku. Dále přidáme už připravenou zeleninu z mikrovlnky, přidáme trochu kari, mleté papriky, granulovaného česneku, arašídy a přilijeme asi 1 dl vody a pod poklicí dusíme asi 10 min.
-
Na úplný konec přidáme maso a sojovou omáčku, podle chuti dosolíme. Odstavíme z ohně a servírujeme s vařenou rýží, do které při vaření doporučuji přidat trochu šafránu na vůni.
Poznámka od kuchařky
Jo, a ta úvodní fotka je tak schválně…