Čína II

53
- reklama -

Suroviny
4 porce

Drůbeží maso
1 cibule nebo malý pórek
čínská zeleninová směs mražená
1 vejce
2 lžíce solamylu
koření na čínu
Na zálivku:
hrnek vývaru
1 lžička mletého závoru
asi dcl červeného vína
2 lžíce sojové omáčky
sůl
tuk nebo olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na nudličky, přidáme vejce, solamyl rozmíchaný v trošce vody, koření na čínu, zamícháme a necháme v misce asi půl hod.


    Zobrazit celý recept

  2. Zálivku si připravíme smícháním všech surovin.

  3. Na rozpálený tuk nebo olej dáme maso, po zarestování přidáme zeleninovou směs.

  4. Necháme chvíli smažit.

  5. Potom zalijeme zálivkou.

    Podáváme s rýží

Poznámka od kuchařky

Inspiraci jsem našla ve starší knize Čínská kuchyně