- reklama -
Suroviny
4 porce
- Drůbeží maso
- 1 cibule nebo malý pórek
- čínská zeleninová směs mražená
- 1 vejce
- 2 lžíce solamylu
- koření na čínu
- Na zálivku:
- hrnek vývaru
- 1 lžička mletého závoru
- asi dcl červeného vína
- 2 lžíce sojové omáčky
- sůl
- tuk nebo olej
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na nudličky, přidáme vejce, solamyl rozmíchaný v trošce vody, koření na čínu, zamícháme a necháme v misce asi půl hod.
-
Zálivku si připravíme smícháním všech surovin.
-
Na rozpálený tuk nebo olej dáme maso, po zarestování přidáme zeleninovou směs.
-
Necháme chvíli smažit.
-
Potom zalijeme zálivkou.
Podáváme s rýží
Poznámka od kuchařky
Inspiraci jsem našla ve starší knize Čínská kuchyně
Kuchařka: Jikotka