Čína

44
- reklama -

Suroviny

1/2 kg kuřecího masa (dá se použít libovolné maso včetně zvěřiny)
2 žloutky
3 lžíce oleje
3 feferonky (ale i méně, podle chuti)
2 lžičky worcestru
2 lžičky maggi
2 lžičky soli
1/2 lžičky cukru
1 velká cibule

Postup přípravy receptu

  1. Maso si nakrájíme na nudličky a přidáme všechny ingredience. Necháme uležet minimálně 24 hodin, pokud použijeme jiné maso, tak déle. Čína se dá dělat i z játry, jen sůl přidáme až po úpravě, ale magi a worcestr přidáme hned.


    Zobrazit celý recept

  2. Po naložení maso prudce orestujeme na oleji, pak stáhneme na menší výkon a doděláme. Jako příloha jsou nejlepší opečené brambory.

Poznámka od kuchařky

Dělala jsem i ze zajíce, králíka a z játry, kde jsem přidala sojové nudličky. Játrová šťáva, které je hodně, se napije do soji a nezaujatý téměř nepozná, že jde o soju.