
- reklama -
Suroviny
- 1/2 kg kuřecího masa (dá se použít libovolné maso včetně zvěřiny)
- 2 žloutky
- 3 lžíce oleje
- 3 feferonky (ale i méně, podle chuti)
- 2 lžičky worcestru
- 2 lžičky maggi
- 2 lžičky soli
- 1/2 lžičky cukru
- 1 velká cibule
Postup přípravy receptu
-
Maso si nakrájíme na nudličky a přidáme všechny ingredience. Necháme uležet minimálně 24 hodin, pokud použijeme jiné maso, tak déle. Čína se dá dělat i z játry, jen sůl přidáme až po úpravě, ale magi a worcestr přidáme hned.
-
Po naložení maso prudce orestujeme na oleji, pak stáhneme na menší výkon a doděláme. Jako příloha jsou nejlepší opečené brambory.
Poznámka od kuchařky
Dělala jsem i ze zajíce, králíka a z játry, kde jsem přidala sojové nudličky. Játrová šťáva, které je hodně, se napije do soji a nezaujatý téměř nepozná, že jde o soju.
Kuchařka: JanaDorazinova