
- reklama -
Suroviny
- 1 kuře
- 1 cibule
- 150 g žluté papriky
- 150 g červené papriky
- 150 g zelené papriky
- 2 feferonky
- 2 lžíce rostlinného oleje
- sklenka sterilovaných chilli papriček
- 250 ml vývaru z masa
- lžička sladké papriky
- cukr krystal
- 2 stroužky česneku
- 1/2 lžičky koriandru
- špetka soli
- Cayenský pepř
- pažitka
- petrželka
- meduňka
Postup přípravy receptu
-
Kuře naporcujeme na menší části. Cibuli oloupeme a drobně nasekáme. Papriky a feferonky rozpůlíme, zbavíme jadérek a omyjeme. Obojí nakrájíme na tenké nudličky.
-
Maso společně s cibulí osmahneme na oleji. Přidáme pokrájené papriky a feferonky a krátce podusíme. Fazole a papriku slijeme a necháme okapat. Maso dusíme do měkka.
-
Omáčka: do vývaru přimícháme papriku, cukr, prolisovaný česnek a koriandr. Vše zalijeme 500 ml vody a asi 25 minut povaříme.
-
Omáčkou zalijeme maso s paprikami, přidáme cayenský pepř a bylinky. Podáváme s těstovinami.
Kuchař: Casimanta