- reklama -
Suroviny
2-3 porce
- 2 větší cibule
- 1 velké jablko
- 1 lžíce majonézy
- 2-3 lžíce zakysané smetany
- sůl
- pepř
- ocet
- cukr
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na půl kolečka, jablko na kostičky.
-
Svaříme vodu s cukrem, solí a octem.
-
Vhodíme cibuli a necháme přejít varem.
-
Scedíme a necháme vychladnout.
-
Spojíme s jablky, majonézou a smetanou.
-
Dochutíme pepřem, solí, cukrem a octem. Necháme uležet.
Poznámka od kuchařky
Poměr majonézy a smetany si upravte podle sebe, je možné to udělat jen smetanové, majonézové nebo jogurtové, ale to už bude zase jiná chuť. Vhodná je k tomu opečená bagetka.
Inspirace: Hrníčková kuchařka
Kuchařka: mika59