- reklama -
Suroviny
- 150 g špaldové mouky
- 90 ml vlažné vody
- 5 g sušeného droždí
- špetka třtinového cukru
- 1 lžíce olivového oleje
- červená cibule
- 100 g Sedlčanský dvouplísňový sýr
- snítky rozmarýnu
Postup přípravy receptu
-
Do mísy nalijeme vodu, přidáme droždí a cukr. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme 10 minut stát. Po 10-ti minutách do kvásku vsypeme mouku a přidáme olivový olej. Vypracujeme hladké těsto a vytvoříme bochánek. Ten necháme v míse, přikryjeme ji utěrkou a opět necháme cca 30 minut odpočinout.
-
Mezitím oloupeme cibuli, kterou nakrájíme tenké plátky. Nakrájenou cibuli vhodíme na pánev s olivovým oleje a necháme cca 5 minut restovat.
-
Vykynuté těsto přendáme na plech vyložený pečicím papírem a rukou těsto rozprostřeme na placku. Na tu položíme orestovanou cibuli, rozdrobený modrý sýr a snítky rozmarýnu. Modrý sýr je sám o sobě dost slaný, takže už žádnou jinou sůl nepřidávám. Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C cca 25 minut.
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: Susa