Cibulovo-cuketové zelí s trhaným králičím masem

75
- reklama -

Suroviny

300 g mladé cukety
3 velké cibule + 1 menší
2-3 střední brambory
100 g špeku
ocet
cukr
sůl
kmín
pepř
trochu oleje
—-
králičí kousky na polévku (hřbety, přední běhy)
kořenová zelenina
cibule
bobkový list
kuličky nového koření
celý pepř
česnek
čerstvý libeček
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Z králičích dílů, zeleniny a koření uvaříme klasický vývar. Měkké maso obereme od kosti a natrháme vidličkou. Uchováme v teple.


    Zobrazit celý recept

  2. Tři cibule nakrájíme na proužky, cuketu i se slupkou nastrouháme nahrubo, brambory najemno. Cibuli necháme na trošce oleje krátce zpěnit.

  3. Přidáme cuketu a brambory. Orestujeme a přilijeme asi 2-3 naběračky vývaru z králíka. Podle toho, jak chceme mít zelí husté. Brambory to dokonale zahustí

  4. Přidáme sůl, kmín a vaříme cca 8-10 minut do měkka. Dochutíme octem a cukrem. Poslední cibuli nakrájíme i se špekem na kostičky. Špek vyškvaříme, přidáme cibuli a orestujeme dozlatova.

  5. K usmažené cibuli přidáme obrané maso a lehce opečeme. Vše přidáme do zelí a naposledy dochutíme. Podáváme s knedlíkem.

Poznámka od kuchařky

Zbylý vývar použijeme na polévku třeba s knedlíčky. https://www.toprecepty.cz/recept/56922-kralici-vyv…