
Suroviny
- 500 g brokolice
- 2-3 velké cibule
- plátek másla 2 cm široký
- 1 l vařící vody
- 2,5 dl bílého vína
- sůl
- pepř
- krutonky z opečených topinek
- 2 polévkové lžíce nakrájené nati z lahůdkové cibulky
Postup přípravy receptu
-
Cibuli očistíme, nakrájíme na tenká půlkolečka a dáme do hlubšího hrnce na rozehřáté máslo na 4minuty orestovat. Brokolici opláchneme, rozebereme na růžičky a košťál pokrájíme na větší kousky. Orestovanou cibuli zalijeme vařící vodou, přidáme brokolici a koření a na mírném plameni vaříme 10minut.
-
Pak přilijeme víno a ještě 5minut povaříme. Mezitím si osmažíme topinky, které pak nakrájíme na kostičky.
-
Hotovou polévku ponorným mixérem rozmixujeme na krém, dle chuti dokořeníme solí a pepřem, prohřejeme a podáváme s nakrájenou topinkou a posypané cibulkovou natí.
Poznámka od kuchařky
Na zkoušku jsem kousek topinky potřela česnekem, ale chutě se tloukly,takže jsem česnek ani do surovin neuváděla. Do cibulového základu jsem navíc přikrájela pár bílých částí z lahůdkových cibulek, co mi zbyly.Takto připravený krém byl chutný a lahodný.









