
- reklama -
Suroviny
- 4 cibule
- hrubozrnná sůl na posypání
- 1 stroužek prolisovaného česneku
- mletá sladká červená paprika
- 1 vejce
- 200 ml světlého piva
- 100 g hladké mouky
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- olej na smažení
- Na dip:
- 1 zakysaná smetana
- 1 červená paprika
- šťáva z citronu
- 1 jarní cibulka
- olivový olej
Postup přípravy receptu
-
Cibule oloupeme. Ostrým nožem kolem dokola pokrájíme na měsíčky tak, aby spodní střed cibule zůstal vcelku.
V jedné misce ušleháme vejce s pivem a česnekem.
V druhé misce smícháme hladkou mouku, prášek do pečiva a mletou papriku. -
Cibule namočíme v misce s pivem, potom obalíme v sypké směsi a smažíme na rozpáleném oleji na hlubší pánvi. Cibule vyjmeme z oleje, necháme okapat na papírové utěrce a posypeme hrubou solí.
-
Podáváme s dipem ze zakysané smetany, olivového oleje, citronové šťávy, nakrájené jarní cibulky a papriky.
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: Ivace64