
- reklama -
Suroviny
- 1 kuře cca 1000 -1100 g
- cibule
- anglická slanina
- máslo
- koření na kuře podle vaší chuti
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Omyté a osušené kuře nasolíme a necháme asi půlhodinku odpočinout. Cibuli nakrájíme na proužky a slaninu na malé kousky.
-
Připravené kuře naplníme směsí lehce osolené cibule smíchané se slaninou, tolik co se do kuřete vejde.
-
Máslo rozpustíme a do teplého přidáme koření. Kuře sepneme párátky a potřeme připraveným máslem. Podlijeme trochou vody, nahoru přidáme plátek másla, pečeme přikryté cca 40 minut.
-
Během pečení potíráme ochuceným máslem. Poté kuře odkryjeme a dopečeme do zlatova. Podáváme s chlebem nebo brambory.
-
Cibule uvnitř zůstane křupavá a podává se jako příloha ke kuřeti. Je ochucená kuřetem a kuře je velice šťavnaté.
Kuchařka: mika59