
- reklama -
Suroviny
- 1 balení listového těsta
- 6 velkých červených cibulí
- 80 g černých oliv
- 6 ančoviček
- 60 ml červeného vinného octa
- 6 lžic třtinového cukru
- sůl
- 1 rozšlehané vejce
- olivový olej
Postup přípravy receptu
-
Na olivovém oleji 10 minut opékáme červenou cibuli, nakrájenou na tenké plátky.
-
Poté zalijeme octem, necháme odpařit a přidáme cukr.
-
Dobře promícháme a až směs zhoustne, přidáme kolečka černých oliv, drobně posekané ančovičky a vydatně osolíme.
-
Listové těsto vyválíme, rozkrájíme na čtverce, jejichž okraje zarolujeme a středy vyplníme prochladlou cibulovou směsí.
-
Okraje potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě vyhřáté na 220°C asi 20 minut.
Kuchařka: Eliza