
Suroviny
- Na omládek:
- 100 g vody
- 1 rovná lžička sladěnky
- 9-12 g čerstvého droždí
- 130 g hladké mouky
- Dále:
- 200 g vody
- 170 g hladké mouky
- 230 g pšeničné chlebové mouky
- 2 lžičky soli
- 70 g oleje
- Náplň:
- cibule
- sezam
- sůl
- mletý pepř
Postup přípravy receptu
-
k vykynutému omládku přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme dobře vykynout – během kynutí můžeme několikrát promísit.
-
Oloupanou cibuli nakrájíme na půlměsíčky a osmažíme na oleji, osolíme a opepříme. Množství cibule je na každém z vás, pokud zbyde, uložíte do lednice a upotřebíte ji určitě později třeba jako voňavé posypání bramborové kaše.
-
Vykynuté těsto prohněteme, rozdělíme na dílky (8-12) a z každého uděláme bulku. Po krátkém odpočinku do bulek uděláme hluboké širší důlky, uložíme je na plech k nakynutí.
-
Vykynuté koláčky potřeme vodou (můžete ale klidně i trochou rozšlehaného vejce, budou mít hezčí barvu), naplníme kopicí cibule, posypeme sezamem a dáme péct do vyhřáté trouby (200°C/asi 20-25 minut).
Poznámka od kuchařky
Recept ze stránek Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz/cibulove-kolacky/









