
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 kuřecí stehna
- 3 cibule
- 3 PL oleje
- petrželová ňať
- 1 PL citronové šťávy
- sůl
- pepř
- mouka hladká
- vejce
- strouhanka na trojobal
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
Stehna stáhneme z kůže a rozdělíme v kloubu. 2 cibule posekáme v sekacím robotu, smícháme s olejem, citronem a na drobno sekanou natí.
-
Osolené a okořeněné stehna potřeme cibulovou kašičkou, necháme minimálně 2 hodiny odstát, případně do druhého dne. Pak (i s tou kašičkou na povrchu) obalujeme v mouce, vejci, strouhance a smažíme klasickým způsobem.
-
Třetí cibuli nakrájíme na kroužky, obalujeme v mouce a také osmažíme do křupava.
Poznámka od kuchařky
Servírujeme napr. so zemiakovou kašou, na vrch ukladáme cibuľové krúžky, k tomu obľúbený zeleninový šalát.
Nám chutia aj studené, nielen čerstvo vysmažené.
Kuchař: magdalenka