Cibulová polévka se smetanou a anglickou slaninou

68
- reklama -

Suroviny
4 porce

2 velké cibule
250-300 ml smetany ke šlehání
1 l zeleninového vývaru (může být i z kostky)
olivový olej
2 lžíce hladké mouky
3-4 plátky anglické slaniny (podle chuti)
petržel (může být čerstvá i sušená, mně se lépe osvědčila sušená)
sůl
pepř na dochucení

Postup přípravy receptu

  1. Pokrájíme cibuli i slaninu.

  2. Obojí osmahneme na olivovém oleji.

  3. Až začne cibule zlátnout, poprášíme ji hladkou moukou a chvíli mícháme.

  4. Zalijeme studeným vývarem a za občasného zamíchání čekáme, až se směs přivede k varu.

  5. Přilijeme smetanu a důkladně zamícháme.

  6. Osolíme, opepříme, přidáme petrželku, přikryjeme pokličkou a na mírném ohni vaříme ještě tak 5 minut.

  7. Ideální je dát přes noc do chladu a podávat druhý den, je však možné konzumovat ihned.

Poznámka od kuchařky

Na fotce ode mě bohužel bez zdobení, neměla jsem čerstvou petrželku… Děkuju maris za krásné fotky :))