
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 2 velké cibule
- 250-300 ml smetany ke šlehání
- 1 l zeleninového vývaru (může být i z kostky)
- olivový olej
- 2 lžíce hladké mouky
- 3-4 plátky anglické slaniny (podle chuti)
- petržel (může být čerstvá i sušená, mně se lépe osvědčila sušená)
- sůl
- pepř na dochucení
Postup přípravy receptu
-
Pokrájíme cibuli i slaninu.
-
Obojí osmahneme na olivovém oleji.
-
Až začne cibule zlátnout, poprášíme ji hladkou moukou a chvíli mícháme.
-
Zalijeme studeným vývarem a za občasného zamíchání čekáme, až se směs přivede k varu.
-
Přilijeme smetanu a důkladně zamícháme.
-
Osolíme, opepříme, přidáme petrželku, přikryjeme pokličkou a na mírném ohni vaříme ještě tak 5 minut.
-
Ideální je dát přes noc do chladu a podávat druhý den, je však možné konzumovat ihned.
Poznámka od kuchařky
Na fotce ode mě bohužel bez zdobení, neměla jsem čerstvou petrželku… Děkuju maris za krásné fotky :))
Kuchařka: LucyAsh









