Cibulová polévka s bagetou

57
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 větší cibule
5 dkg másla
1 l masového vývaru
vinný ocet
olivový olej
sůl
pepř (a další koření)
bagety (bílé pečivo)
tvrdý sýr

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na stejně silné měsíčky.


    Zobrazit celý recept

  2. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibuli a restujeme asi 10 minut.

  3. Poté přidáme trochu vinného octa, promícháme, zalijeme vývarem a necháme vařit na mírném ohni zhruba 15-20 minut.

  4. Dochutíme pepřem a solí, přidáme další koření dle chuti.

  5. Chceme-li polévku hustší, můžeme zahustit trochou mouky. Bagety si nakrájíme na plátky a dozlatova opeče na olivovém oleji. Nakonec je posypeme sýrem, zapečeme a podáváme společně s polévkou.