- reklama -
Suroviny
- 3 větší cibule
- 2 stroužky česneku
- ghí
- olej (olivový)
- Podravka natur nebo zeleninový bujon
- pepř mletý
- čerstvá nebo sušená pažitka (nemusí být)
- jablečný ocet (nemusí být)
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na půlkolečka a dáme restovat do hrnce, kde jsme předtím rozehřáli ghí, spolu s olejem. Mezitím nakrájíme česnek na slabé plátky.
-
Až cibule bude „chytat barvu“ – zlátnout, přidáme česnek, ještě krátce osmahneme, zmírníme teplotu, přidáme trošku jablečného octa, přikryjeme pokličkou, a za občasného promíchání cca 5 minut dusíme.
-
Poté přidáme lžíci Podravky Natur anebo kostku zeleninového bujonu, pepř a vodu – tolik, jak chceme mít polévku hustou. Vaříme 20 minut.
-
Až bude polévka uvařená, jak kdo chce, může, (ale nemusí,) dle potřeby zahustit (moukou, škrobem, jíškou) – pak je třeba ještě 5 minut povařit.
Nakonec ozdobíme pažitkou.
Kuchař: StandaCB