Cibulová polévka – jednoduše

56
- reklama -

Suroviny

3 větší cibule
2 stroužky česneku
ghí
olej (olivový)
Podravka natur nebo zeleninový bujon
pepř mletý
čerstvá nebo sušená pažitka (nemusí být)
jablečný ocet (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na půlkolečka a dáme restovat do hrnce, kde jsme předtím rozehřáli ghí, spolu s olejem. Mezitím nakrájíme česnek na slabé plátky.


    Zobrazit celý recept

  2. Až cibule bude „chytat barvu“ – zlátnout, přidáme česnek, ještě krátce osmahneme, zmírníme teplotu, přidáme trošku jablečného octa, přikryjeme pokličkou, a za občasného promíchání cca 5 minut dusíme.

  3. Poté přidáme lžíci Podravky Natur anebo kostku zeleninového bujonu, pepř a vodu – tolik, jak chceme mít polévku hustou. Vaříme 20 minut.

  4. Až bude polévka uvařená, jak kdo chce, může, (ale nemusí,) dle potřeby zahustit (moukou, škrobem, jíškou) – pak je třeba ještě 5 minut povařit.
    Nakonec ozdobíme pažitkou.