
Suroviny
8 porcí
- 1 kg cibule
- 3 polévkové lžíce olivového oleje
- 500 ml hovězího vývaru
- 500 ml vody
- sůl
- pepř
- 8 plátků toastového chleba
- 150 g strouhaného sýra
- 1/2 svazku nakrájené petrželky
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupejte, rozkrojte na čtvrtky a nakrájejte na tenké proužky. Dejte je do pomalého hrnce, pokapejte olejem a dobře promíchejte. Vařte zakryté na HIGH 8 hodin, za tu dobu jednou az dvakrát promíchejte.
-
K cibuli, která je nyní hnědá, měkká a velmi aromatická, nalejte horký vývar a horkou vodu. Ochuťte solí a pepřem a vařte dál zakryté na HIGH 30-60 minut, až je polévka horká.
-
Toastový chléb posypte sýrem, dejte jej na plech a pod grilem v troubě zapečte az se sýr roztaví.
-
Polévku rozdělte do šálků, nahoru položte chléb se sýrem, chvíli počkejte az chléb trochu nasákne polévkou, posypte petrželí a podávejte.
Poznámka od kuchařky
Tenkhle recept není ani trochu můj, je od Spisera z Labuznika. Protože osvěta se musí šířit, protože mám pomalý hrnec rád a cibulovou polévku taky, neodolal jsem a přidal ho sem.
Bez autorova souhlasu, ale věřím, že by nic nenamítal, jak ho znám.









