Cibulová polévka

88
- reklama -

Suroviny
8 porcí

1 kg cibule
3 polévkové lžíce olivového oleje
500 ml hovězího vývaru
500 ml vody
sůl
pepř
8 plátků toastového chleba
150 g strouhaného sýra
1/2 svazku nakrájené petrželky

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupejte, rozkrojte na čtvrtky a nakrájejte na tenké proužky. Dejte je do pomalého hrnce, pokapejte olejem a dobře promíchejte. Vařte zakryté na HIGH 8 hodin, za tu dobu jednou az dvakrát promíchejte.

  2. K cibuli, která je nyní hnědá, měkká a velmi aromatická, nalejte horký vývar a horkou vodu. Ochuťte solí a pepřem a vařte dál zakryté na HIGH 30-60 minut, až je polévka horká.

  3. Toastový chléb posypte sýrem, dejte jej na plech a pod grilem v troubě zapečte az se sýr roztaví.

  4. Polévku rozdělte do šálků, nahoru položte chléb se sýrem, chvíli počkejte az chléb trochu nasákne polévkou, posypte petrželí a podávejte.

Poznámka od kuchařky

Tenkhle recept není ani trochu můj, je od Spisera z Labuznika. Protože osvěta se musí šířit, protože mám pomalý hrnec rád a cibulovou polévku taky, neodolal jsem a přidal ho sem.

Bez autorova souhlasu, ale věřím, že by nic nenamítal, jak ho znám.