
Suroviny
1 porce
- 100 g uzeného masa
- 1 menší cibule
- 2 vejce
- sádlo
- sůl
- pepř mletý
- 1 lžíce natě z řapíkatého celeru, petržele…
- chleba pro jednu osobu
- stroužek česneku
Postup přípravy receptu
-
V pánvi s troškou sádla osmažíme na větší kusy (plátky, výseče) pokrájenou cibuli a pokrájené uzené maso.
-
Chléb natrháme na menší kusy a v druhé rozpálené pánvi ho ze všech stran nasucho osmažíme dozlatova. Poté přidáme nesekaný stroužek česneku a zhruba lžičku sádla, které necháme rozpouštět mezi kousky opečeného chleba za častého míchání. Mírně osolíme.
-
K doměkka osmažené cibuli s osmaženým masem rovnoměrně přilijeme dvě řádně vyšlehaná vejce se solí dle chuti. Se šleháním si dáme práci, aby vejce byla hodně provzdušněná.
-
Omeletu opepříme, posypeme čerstvě nasekanou zelenou natí dle chuti (tu můžeme dát klidně i do vajec) a na omeletu naskládáme opečený chléb (i s kousky česneku). Dopéct můžeme omeletu v předehřáté troubě, ale naprosto stačí ji na pár vteřin zaklopit velkou poklicí, protože dobře našlehaná vrstva vajec se na rozpálené pánvi zatáhne velmi brzy a vejce zůstanou vláčná, nepřesušená.
-
Omeletu přendáme na talíř a ihned podáváme.
Poznámka od kuchařky
Inspirace – Kluci v akci, upraveno dle vlastní chuti.