
- reklama -
Suroviny
- 2 l vývaru
- 3 větší pokrájené cibule
- 6 kuliček pepře
- 4 kuličky nového koření
- 2 bobkové listy
- špetka tymiánu
- trošku citronové šťávy
- hladká mouka dle potřeby (zpočátku 4 PL)
- ocet na dochucení
- sůl (lze i cukr)
Postup přípravy receptu
-
Rozpustíme máslo a přidáme nadrobno pokrájené cibule. Zpěníme, přidáme veškeré koření. Přisypeme hladkou mouku – ze začátku asi 4 polévkové lžíce a osmahneme dorůžova.
-
Přiléváme vývar a stále promícháváme. Vaříme asi 15-20 minut. Omáčku dochutíme octem, pepřem, solí,(cukrem) případně ještě zahustíme. Přecedíme a přelijeme maso.
Kuchařka: spagetka