Cibulová omáčka pro Janu R.

48
- reklama -

Suroviny

2 l vývaru
3 větší pokrájené cibule
6 kuliček pepře
4 kuličky nového koření
2 bobkové listy
špetka tymiánu
trošku citronové šťávy
hladká mouka dle potřeby (zpočátku 4 PL)
ocet na dochucení
sůl (lze i cukr)

Postup přípravy receptu

  1. Rozpustíme máslo a přidáme nadrobno pokrájené cibule. Zpěníme, přidáme veškeré koření. Přisypeme hladkou mouku – ze začátku asi 4 polévkové lžíce a osmahneme dorůžova.


    Zobrazit celý recept

  2. Přiléváme vývar a stále promícháváme. Vaříme asi 15-20 minut. Omáčku dochutíme octem, pepřem, solí,(cukrem) případně ještě zahustíme. Přecedíme a přelijeme maso.