Cibulová krkovička

44
- reklama -

Suroviny
Podle potřeby

Plátky krkovičky
podle počtu stolovníků
1 středně velkou cibuli (na každou krkovičku)
plnotučná hořčice podle potřeby
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Krkovičky mírně naklepeme, osolíme, opepříme a z jedné strany potřeme hořčicí. Plátky masa zprudka opečeme na oleji nejdříve stranou, která není potřená hořčicí, pak z druhé strany a odložíme do zapékací mísy.


    Zobrazit celý recept

  2. Na pánvi, kde jsme restovali maso orestujeme na kolečka nakrájenou cibuli, ke které přidáme na 1 kus masa cca 1/2 lžičky hořčice. Necháme mírně zezlátnout a směs přidáme na maso.

  3. Podlejeme cca 1 dcl vody, kterou mírně osolíme, přikryjeme a pečeme ve vyhřáté troubě cca 40 min. Pak odkryjeme a pečeme ještě 20 minut. Podáváme s bramborovou kaší, nebo jakkoliv upravenými bramborami.

Poznámka od kuchařky

Zdroj-FB stránky „Dobrou chuť“. Mám dovoleno od autorky vložit recept na Toprecepty. Tímto jí děkuji za vynikající jídlo.

Lze upravit tím samým způsobem i kuřecí, popřípadě krůtí maso, jen je nedáváme do trouby, ale dusíme kratší dobu přikryté na pánvi.