
Suroviny
- 4 střední cibule
- 2 hrnky besanové mouky (hrachové)
- 1 hrst čerstvého koriandru
- 1 lžička zázvoru(popř zázvorové pasty)
- voda dle potřeby
- olej na smažení (4cm)
- směs koření indické
- 1/2 lžičky kurkumy
- 1/2 lžičky mletého kajánského pepře
- trocha celého semínka koriandru (utlouct v hmoždíři, paličkou na maso nebo rozmačknout dnem talíře)
- 1 lžička soli
Postup přípravy receptu
-
Nakrájejte cibule na plátky a dejte je do mísy.
-
Nastříhejte do ní čerstvý koriandr.
-
Přisypte směs koření.
-
Přidejte zázvor.
-
Přes cedník přesyjte 1 hrnek besanové mouky.
-
Dobře promíchejte.
-
Přes cedník přesyjte 2. hrnek besanové mouky.
-
Dobře promíchejte.
-
Přidávejte po troškách vody, dokud nemáte hustčí lepkavou směs.
-
Na pánvi, v hrnci nebo ve woku rozehřejte olej, tak aby dosahoval výšky 4 cm (raději použijte menší hrnec nebo pánvičku).
-
Do oleje dejte smažit po 1 lžíci cibule s minimem těstíčka .
-
Smažte z obou stran dozatova.
-
Hotové pakory/bhaji dejte okapat na kuchyňskou utěrku.
Poznámka od kuchařky
Besanovou mouku u nás mají v Tescu v oddělení indické kuchyně za cca 2 eura nebo zkuste např. www.littleindia.cz
S běžnou moukou jsem to nikdy nezkoušela, takže nevím jak by to chutnalo.
—-Pakory nepálily—-