
- reklama -
Suroviny
- 600 g hovězí kližky (ořez)
- 400 g cibule
- 5 lžic sádla
- 2 velké brambory
- 200 ml rajčatové šťávy
- 3-5 stroužků česneku
- 3 lžičky sladké papriky
- majoránka
- mletý pepř
- sůl
- horká vody (vývar)
Postup přípravy receptu
-
Posekanou cibuli restujeme na sádle dozlatova. Osmahneme na ni i kousky krájeného masa, zaprášíme paprikou a znovu osmahneme.
-
Zalijeme rajčatovou šťávou, zředíme trochou horké vody a přidáme strouhané brambory. Osolíme, opepříme a necháme dusit doměkka.
Podle potřeby podléváme horkou vodou nebo vývarem. -
Do hotového prolisujeme česnek, dochutíme majoránkou, popř. dosolíme.
Poznámka od kuchařky
Brambory a cibule guláš dostatečně zahustí. Byl by dobrý i s knedlíkem, u nás byla (ná přání tchýně na návštěvě) tarhoňa.
Recept z knihy Guláše z hrnce i kotlíku
Kuchařka: cathleen









