Cibulář

94
- reklama -

Suroviny

600 g hovězí kližky (ořez)
400 g cibule
5 lžic sádla
2 velké brambory
200 ml rajčatové šťávy
3-5 stroužků česneku
3 lžičky sladké papriky
majoránka
mletý pepř
sůl
horká vody (vývar)

Postup přípravy receptu

  1. Posekanou cibuli restujeme na sádle dozlatova. Osmahneme na ni i kousky krájeného masa, zaprášíme paprikou a znovu osmahneme.

  2. Zalijeme rajčatovou šťávou, zředíme trochou horké vody a přidáme strouhané brambory. Osolíme, opepříme a necháme dusit doměkka.
    Podle potřeby podléváme horkou vodou nebo vývarem.

  3. Do hotového prolisujeme česnek, dochutíme majoránkou, popř. dosolíme.

Poznámka od kuchařky

Brambory a cibule guláš dostatečně zahustí. Byl by dobrý i s knedlíkem, u nás byla (ná přání tchýně na návštěvě) tarhoňa.

Recept z knihy Guláše z hrnce i kotlíku