
- reklama -
Suroviny
3-4 porce
- 1 litr netučného hovězího vývaru
- 2 cibule
- 1 vejce
- sůl
- čerstvě pomletý pepř
- krajíc staršího chleba
- asi 50 g libovější slaniny (použila jsem Váhalovu)
- pažitka na posypání
Postup přípravy receptu
-
Do vývaru vložíme na kolečka nakrájené cibule, opepříme.
-
Povaříme do změknutí cibule.
-
Přidáme rozšlehané vejce a ještě krátce povaříme.
-
Slaninu nakrájíme na kostičky, vložíme na pánev a částečně vyškvaříme.
-
Přidáme nakrájený chléb a opečeme.
-
Na talíř nalijeme polévku, přidáme chléb se slaninou a posypeme nasekanou pažitkou.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: časopis Lidové recepty (1998)
Kuchařka: Marta