Cibulačka po česku

102
- reklama -

Suroviny
3-4 porce

1 litr netučného hovězího vývaru
2 cibule
1 vejce
sůl
čerstvě pomletý pepř
krajíc staršího chleba
asi 50 g libovější slaniny (použila jsem Váhalovu)
pažitka na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Do vývaru vložíme na kolečka nakrájené cibule, opepříme.

  2. Povaříme do změknutí cibule.

  3. Přidáme rozšlehané vejce a ještě krátce povaříme.

  4. Slaninu nakrájíme na kostičky, vložíme na pánev a částečně vyškvaříme.

  5. Přidáme nakrájený chléb a opečeme.

  6. Na talíř nalijeme polévku, přidáme chléb se slaninou a posypeme nasekanou pažitkou.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: časopis Lidové recepty (1998)