- reklama -
Suroviny
- 3 větší cibule
- 4-5 velkých brambor
- lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce zakysané smetany
- lžička mleté papriky
- cca 750 ml masového vývaru
- mléko dle potřeby
- 5 kuliček nového koření
- sůl
- pepř
- vařená vejce k podávání
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na kousky a orestujeme na másle. Když začne zlátnout, vmícháme papriku a mouku. Chvíli restujeme a zalijeme větší části vývaru.
-
Když omáčka zhoustne, promixujeme ji ponorným mixérem. Zředíme podle potřeby, může zůstat řidší a vložíme brambory nakrájené na větší kostky.
-
Přidáme koření, sůl a vaříme cca 20 minut. Musíme občas promíchávat, aby se omáčka nepřichytla. Odebereme trochu omáčky a smícháme se smetanou.
-
Směs promícháme a přidáme do omáčky. Omáčku už jen krátce prohřejeme a dochutíme. Podáváme s vařenými vejci, vařeným hovězím masem, nebo opečenou uzeninou.
Poznámka od kuchařky
Mléko je tam proto, když pochybí vývar, nahradí se zbytek mlékem. Množství vývaru je orientační, mně stačilo, mléka jsem přidala trochu.
Kuchařka: mika59