
- reklama -
Suroviny
cca 20 ks
- 2 listová těsta (nebo jakákoli jiná těsta, která máte rádi)
- 300 g strouhaného eidamu
- 1 trojúhelník nivy
- 300 g anglické slaniny
- 600 g cibule
- 4 vejce
- 1 zakysaná smetana
- sůl
- pepř
- kmín
- olej
Postup přípravy receptu
-
Vyválené těsto připravíme na papírem vyložený plech.
-
Na kapce oleje vyškvaříme slaninu a přidáme na větší kousky pokrájenou cibuli.
-
Cibuli necháme zesklovatět, osolíme, opepříme a okmínujeme.
-
Necháme zchladnout a poté vmícháme vajíčka a zakysanou smetanu.
-
Na plát těsta rozetřeme směs a dáme péct do vyhřáté trouby na 220°C.
-
Jakmile začne těsto zlátnout zasypeme směsí strouhaných sýrů a necháme dopéct.
Poznámka od kuchařky
Nejlepší je studený k vínečku – návštěvy ho milují a vyžadují ho jak v teplé, tak studené variantě 🙂
Inspirace čerpána na mimibazaru/Alice
Kuchař: dancicka