Cibuláč – cibulový koláč

77
- reklama -

Suroviny
cca 20 ks

2 listová těsta (nebo jakákoli jiná těsta, která máte rádi)
300 g strouhaného eidamu
1 trojúhelník nivy
300 g anglické slaniny
600 g cibule
4 vejce
1 zakysaná smetana
sůl
pepř
kmín
olej

Postup přípravy receptu

  1. Vyválené těsto připravíme na papírem vyložený plech.

  2. Na kapce oleje vyškvaříme slaninu a přidáme na větší kousky pokrájenou cibuli.

  3. Cibuli necháme zesklovatět, osolíme, opepříme a okmínujeme.

  4. Necháme zchladnout a poté vmícháme vajíčka a zakysanou smetanu.

  5. Na plát těsta rozetřeme směs a dáme péct do vyhřáté trouby na 220°C.

  6. Jakmile začne těsto zlátnout zasypeme směsí strouhaných sýrů a necháme dopéct.

Poznámka od kuchařky

Nejlepší je studený k vínečku – návštěvy ho milují a vyžadují ho jak v teplé, tak studené variantě 🙂

Inspirace čerpána na mimibazaru/Alice