Ciabatta zapečená se žampiony a vaječnou směsí

77
- reklama -

Suroviny
1 porce

1 ciabatta
2 vejce
4 plátky šunky
2 žampiony
pórek
špetka soli
tvrdý sýr
máslo
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Ciabattu rozkrojíme napůl a lehounce potřeme máslem v hodně slabé vrstvě.


    Zobrazit celý recept

  2. Vejce ušleháme se šunkou nakrájenou na kousky, solí a petrželkou. Žampiony nakrájíme na plátky, pórek na půlkolečka. Tvrdý sýr nastrouháme.

  3. Obě půlky ciabatty posypeme pórkem a poklademe plátky žampionů. Dáme do trouby vyhřáté na 150 stupňů na cca 5-8 minut.

  4. Když žampiony začnou lehce hnědnout, navrstvíme na ciabattu vaječnou směs. Pokud jí máme víc, může nám trochu spadnout z ciabatty dolů, ale většina se jí vsákne.

  5. Dáme opět do trouby na cca 10 minut zapéct.

  6. Nakonec posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme ještě asi 5-10 minut.

Poznámka od kuchařky

Je dobré ciabattu péci na alobalu nebo na pečícím papíru, pak to, co spadne, nezašpiní troubu.

Ciabatta může být klidně i trochu starší, nemusí být čerstvá, v troubě se trochu rozpeče.