- reklama -
Suroviny
- tenké plátky chleba
- 150 g konzerva rybiček
- 1/2 jablka (velkého)
- majonéza (nebo hustý bílý jogurt)
- máslo
- ředkvička
- červená cibule
- pažitka
- formičky (na linecké pečivo)
Postup přípravy receptu
-
Dalsi typ na detske pohostenie…napad pochadza z apetita:
Jablko ocistime a nastruhame na malej slzicke. -
Rybky bez oleja, jablko a cca 1 lyzicku majonezy (jogurtu) vymiesame do natierky. Podla chuti mozeme osolit, alebo zakvapnut citronovou stavou. Konzistenciu natierky si upravte pomocou majonezy, ja som este pridala, pretoze sa mi chlieb nechcel prilepit a rozdelovali sa platky od seba.
-
Velmi tenke platky chleba natrieme a zlepime. Skusala som najprv toastovy chlieb, ale je velmi hruby, tak som si nakrajala chlieb. Vykrajovatkom vyrezeme potrebné tvary.
-
Chutovky potrieme pomazankovym maslom, ja som dala lucinu, a nazdobime nasekanou zeleninou.
Kuchařka: vybusna